Výběr autoškoly – bývalý socialistický režim neumožňoval výběr autoškoly, v té době to neměli lidé v tomto ohledu tak snadné. Dnes si můžete svobodně zvolit výuku tam, kde chcete, a tak tuto výhodu nepodceňujte. Nechte si poradit od zkušených lidí, kteří ji již absolvovali, pročítejte recenze, zajímejte se o technické vybavení i o přístup ke klientům. A samozřejmě i o formu a průběh výuky, zda autoškola v Praze dodržuje zákonná ustanovení.

hustý dálniční provoz

Psychická podpora je důležitá

Vrstevníci – velmi výhodné je, jestliže se do autoškoly v Praze a kdekoli jinde chystáte ve větším počtu např. s kamarády či se spolužáky. Onen kolektivní duch je něco, jako kolektivní vědomí, máte všichni společný zájem získat řidičské oprávnění na první pokus a s co nejmenšími problémy a stresem a jak se říká, v partě jde vždy všechno lépe kvůli vzájemnému hecování či podpoře. Máte pak i větší motivaci dokázat to, co jste si předsevzali.

cvičná jízda

Rodiče a příbuzní – kdo se může pomyslně opřít o své rodiče, je ve značné psychické výhodě. Rodiče obvykle dobře znají z vlastní zkušenosti, jaké to je připravovat se na jízdy a závěrečné zkoušky, a tak mohou vhodně poradit a zejména podpořit úsilí, dodat kuráž, zlepšit náladu, a třeba i své dospívají potomky rozptýlit. Ti pak nejsou pod takovým psychickým tlakem a zvládají výuku v autoškole lépe.

Začnete v předstihu – nenechávejte nic na poslední chvíli a několik měsíců před začátkem výuky se doma v poklidu připravujte na to, co mžete zvládnout sami, což jsou např. některé otázky v testech a dopravní značení. Usnadní vám to průběh autoškoly zvláště ve chvílích, kdy přijdou na řadu obtížnější úkoly.

Vliv stravy, spánku a odpočinku – na závěr jsme si ponechali zdánlivě samozřejmé drobnosti, jako je kvalitní zdravá výživa a dostatečná regenerace sil. Bez toho to nepůjde a pamatujte na to hlavně při jízdách, abyste se posilnili lehce stravitelnými pokrmy s dostatkem zeleniny a ovoce. Vyhýbejte se bílému pečivu a sladkostem a dopřejte si raději pečivo celozrnné, např. se sýrovými či luštěninovými pomazánkami.

Last modified: 4. 3. 2022

Author